Feederové montáže VIII.

10.01.2012 14:35

Bezuzlové vázání 3 – průběžka

V obou předchozích dílech jsme si bezuzlovku představili jako koncovou montáž s pevně zafixovaným krmítkem a dnes si ukážeme stejnou montáž s krmítkem průjezdným s pomocí průběžné trubičky s karabinkou..
Jako v předchozích dílech je veliká výhoda této montáže v nepřerušeném vlasci, který je v jednom kuse a tím nikde není zeslabena jeho nosnost a v její jednoduchosti. Bohužel nevýhoda této montáže je, že v případě vázky, pokud se nám nepodaří vyprostit krmítko( olůvko, zátěž ), trháme celou sestavu i s rybou.
foto

Na kmenový vlasec v tomto případě modré barvy průměr 0,16 navlékneme průběžnou trubičku s karabinkou na výměnu krmítek ( zátěží, olůvek ) a jako druhé v pořadí navlékneme kousek silikonové hadičky ( ventilkové gumičky, bužírky ) na přetažení bezuzlového vázání. Tato gumička ještě funguje jako amortizér ( tlumič ), při náhozu se trubička s krmítkem ( olůvkem, zátěží ) o gumičku zarazí a „neustřelí".
Podržíme bezuzlovku za větší konec a 8 - 10 x omotáme kmenový vlasec kolem ramínka bezuzlovky. Konec vlasce prostrčíme očkem směrem ven. Konec necháme tak dlouhý, jak potřebujeme mít dlouhý návazec a na vlasec klasicky navážeme háček. Silikonovou hadičku ( bužírku, ventilkovou gumičku ) přetáhneme přes bezuzlovku a do karabinky průběžné trubičky zacvakneme krmítko ( zátěž, olůvko ).

Postup při navazování:
foto

Na kmenový vlasec od prutu nejprve navlékneme průjezdnou trubičku s karabinkou na výměnu krmítek ( zátěže, olůvek )

foto

Jako druhý krok na stejný vlasec navlékneme ještě kousek silikonové hadičky ( bužírky, ventilkové gumičky ), abychom jí přetáhli přes hotový návazec bezuzlovky. V případě, že nechceme hadičku použít, navlékneme kousek gumové kuličky ( váleček ) jako amortizér ( tlumič ).

foto

Bezuzlovku uchopíme mezi dva prsty za silnější konec a vlasec přiložíme k ramínku.

foto

Vlasec asi 8 - 10 x hezky vedle sebe omotáme kolem ramínka bezuzlovky.

foto

Konec vlasce protáhneme protějším očkem bezuzlovky směrem ven.

foto

Přes hotový spoj bezuzlovky přetáhneme hadičku (bužírku).

foto

Na konec vlasce klasicky navážeme háček.

foto

Do karabinky průběžné trubičky zacvakneme krmítko ( olůvko, zátěž ).

 

—————

Zpět