Feederové montáže I.

10.01.2012 14:15

Montáž koncová Tato montáž je jedna z nejúspěšnějších a lze jí použít jak na vodách stojatých, tak na řekách. Její výhoda je v její jednoduchosti a jemnosti a během našeho lovu lze velmi snadno měnit délky a průměry návazců. V tomto případě jsem jako kmenový vlasec použil průměr 0,18 zakončený pevnostním obratlíkem, na jehož druhý konec jsem navázal tenčí vlasec 0,14 a hranaté krmítko 30g s obratlíkem

Jako návazcový vlasec jsem použil průměr 0,12 a jeho délka je zhruba třikrát delší, než je vlasec ke krmítku. Tato montáž se velmi osvědčila v řekách jako jsou Vltava nebo Labe.Samozřejmě záleží na hloubce, v jaké chytáme a doporučuji návazec s háčkem prodloužit až na 1 metr. Po náhozu doporučuji srovnat vlasec, navijákem trošku přihnout špičku a záběr se projeví jako lehké povolení a vyrovnání špičky. Pokud toto sekneme, zpravidla rybu nemineme.

foto

Montáž průběžná
Na druhém obrázku je zástupce nejjednodušší klasické průběžné montáže. Kmenový vlasec 0,18 je ukončen pevnostním obratlíkem a na druhý konec obratlíku je navázán tenčí návazcový vlasec s háčkem. Půlkulaté feederové krmítko je navázáno slabším vlascem, než je kmenový ( abychom ho při vázce utrhli) a místo obratlíku jsme použili klasický knoflík.(samozřejmě se dá nahradit obratlíkem, kouskem bužírky, trubičkou a podobně). Druhou dirkou knoflíku probíhá kmenový vlasec a ještě jsme na vlasec navlékli gumový korálek, aby při náhozu nenarážel knoflík o uzlík a "neustřelil" ho. Ryba při záběru bere důvěryhodněji, protože necítí díky popojíždění knoflíku po vlasci žádný odpor. Tato montáž se dá použít kdekoliv, ale více jí používají vyznavači rybníků a stojatých vod při lovu na kapra. Kapr se totiž většinou zasekne sám.

foto

 

—————

Zpět